Peringkat Kuasa Bola Sepak Kolej 1-5

bola

Kami berada di pertengahan musim bola sepak perguruan biasa dan sudah ada banyak ketinggian dengan pasukan naik dan turun dari kedudukan teratas 10. Dua minggu yang lalu No. 2 Auburn dikalahkan oleh Arkansas. Kemudian hujung minggu ini, Auburn membalas dendam dengan menjatuhkan pasukan No. 2 yang baru, Florida. Sudah tentu, satu yang tetap adalah Ohio State, berada di kedudukan teratas sepanjang musim. Inilah pandangan pasukan teratas dalam penilaian kekuatan kolej saya.

1. Ohio State (88 PR): Buckeyes (7-0 SU, 6-1 ATS) memasuki musim No. 1 musim ini kerana sejumlah besar  download mega888 for ios bakat ofensif yang kembali. Kesalahan itu baik seperti diiklankan dengan rata-rata 33 mata, 155 ela bergegas dan 235 ketinggalan di belakang senior QB Troy Smith (68%, 17 TD, 2 INTs), RB Antonio Pittman dan pemain cepat Anthony Gonzalez dan Ted Ginn Jr.

Yang menjadi kejutan besar ialah pertahanan, yang kehilangan bakat teratasnya sejak tahun 2005. Pertahanannya sangat hebat, memungkinkan 9 mata setiap perlawanan. Ini mungkin mengejutkan anda tetapi Buckeyes berada di bawah 6-1 kerana pertahanan itu. Sama hebatnya pasukan ini telah menghadapi persaingan paling sukar, menang di Texas dan Iowa. Ohio State adalah 14-0 SU, 14-1 ATS 14 perlawanan terakhirnya bermula musim lalu. Wasiat ini akan menjadwalkan cakewalk selebihnya dan seharusnya 11-0 untuk pertembungan 18 November dengan Michigan, yang saat ini No. 2 di negara ini. The Buckeyes mempunyai permainan di rumah dan mereka adalah 32-2 SU, 22-10-1 ATS 34 perlawanan rumah terakhir mereka!

2. Michigan (84): Lloyd Carr benar-benar tidak membuka serangan musim ini, kerana mereka melewati kurang dari 190 ela per permainan. Dia suka serangan seimbang dan mereka melakukan satu dengan QB Chad Henne dan RB Mike Hart. Namun, Wolverines telah menang dengan pertahanan yang luar biasa. Garis depan sangat mengagumkan, mengingatkan pasukan gelaran kebangsaan 1997, yang membolehkan 40 ela bergegas 1.7 ela setiap membawa! Mereka menghadapi setiap cabaran, menang di Notre Dame (47-21) dan di Penn State pada hari Sabtu. Mereka juga harus tidak terkalahkan sebelum menghadapi Ohio State, asalkan mereka mendapat Iowa Sabtu ini di Big House. Masih terlalu awal untuk melihat ke depan, tetapi tahun lalu Michigan tewas 25-21 di kandang dari Ohio State yang mengetuai kedudukan 21-12 keempat. Konservatisme membunuh dalam bola sepak! Dalam permainan itu, Ohio State memiliki kelebihan di halaman 418-255.

3. Texas (84): The Longhorns memerlukan pertolongan dari Michigan untuk berpeluang mengulang sebagai juara. Ia juga sukar untuk melihat mereka berulang dengan quarterback baru. Tetapi pertahanan ini sangat bagus dan permainan darat dan barisan ofensif sama baiknya seperti yang anda dapati. Mereka memaksa 5 pusingan dalam kemenangan 28-10 ke atas Oklahoma dan hanya melalui pertahanan Baylor pada Sabtu dengan jaringan 63-31. Namun, ingatlah Oklahoma menahan mereka hingga 232 meter dan hanya 3,9 ela setiap kali tergesa-gesa, sementara Ohio State mengatasinya 24-7, melewati 269 ela. Ujian tersisa yang paling sukar untuk Longhorns adalah Sabtu di No. 21 Nebraska.

4. USC (83): Jadi seberapa baik Trojan ini? Baiklah, kedua-duanya tidak semudah dua tahun kebelakangan ini. Pada tahun 2005 mereka memperoleh 50 mata, pada tahun 2006 mereka memperoleh 30 mata di belakang tahun pertama bermula QB John David Booty (13 TD, 4 INT). Satu-satunya persamaan mereka satu tahun yang lalu adalah bahawa belum ada yang mengalahkan mereka. Sekiranya mereka membuat WR Steve Smith dan Dwayne Jarrett sihat, pelanggaran ini mempunyai pasangan terbaik di negara ini. Yang perlu dikhawatirkan oleh peminat USC adalah pertahanan yang telah menyerah lebih dari 130 ela dalam tiga perlawanan. Tiga perlawanan terakhir yang harus mereka tempuhi selama ini untuk mengalahkan Washington State, Washington dan Arizona State, sebagai kegemaran 14, 19 dan 19! Jangan dapatkan tempahan gelaran kebangsaan anda: USC masih perlu bermain pasukan yang kini berada di 20 teratas di Oregon, Cal dan Notre Dame.

5. West Virginia (83): The Big East adalah pertandingan antara Louisville dan West Virginia. Kedua-duanya merupakan ancaman untuk menggegarkan klasemen yang dapat mengganggu rancangan permainan gelaran BCS untuk beberapa pasukan satu kehilangan. The Mountaineers adalah pasukan yang tidak ada yang mahu bermain, dengan kepantasan lini belakang mereka yang luar biasa. Steve Slaton dan Pat White rata-rata lebih dari 7 ela! 2 November di Louisville adalah lingkaran permainan.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *